Νόμο για την απαγόρευση των νεοναζιστικών εκδηλώσεων προωθεί η Θουριγγία

Υπέρ ενός αυστηρότερου νόμου για τις συγκεντρώσεις, ώστε να μπορούν μελλοντικά να απαγορεύονται νεοναζιστικές ακροδεξιές συναυλίες όπως αυτή που έγινε το Σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ της Θουριγγίας, τάχθηκε ο πρωθυπουργός του ανατολικογερμανικού κρατιδίου Μπόντο Ράμελοφ σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, είπε ότι «θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης», με απώτερο στόχο να μην προπαγανδίζονται σε αυτές οι αντιδημοκρατικές τους απόψεις τους.

«Λυπάται κανείς και νιώθει ανυπεράσπιστος όταν τους βλέπει -υπό τον μανδύα μιας εκδήλωσης- να διοργανώνουν ένα μεγάλο ακροδεξιό ροκ φεστιβάλ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας αναφερόμενος στο προαναφερθείσα συναυλία στην οποία συμμετείχαν 5.500 άτομα. Επίσης, κατά τον κ. Ράμελοφ «οι οργανωτές συγκεντρώνουν χρήματα για το δίκτυό τους και μετακυλύουν το κόστος στους φορογουμένους».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα