Ντ. Τραμπ: Αν ευθύνεται το Ριάντ για τον δημοσιογράφο θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία

Σαφή υπονοούμενα άφησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS για την Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή της στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως αν ευθύνεται η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ θα επιβάλλει «αυστηρή τιμωρία στο βασίλειο». Επανέλαβε, όμως, ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «κανείς δεν ξέρει ακόμη, αλλά πιθανότατα θα καταφέρουμε να το μάθουμε» και πρόσθεσε: «Θα ταραχτούμε και θα θυμώσουμε πολύ αν ισχύει αυτό».

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται το Ριάντ, τότε θα υποστεί μια “αυστηρή τιμωρία”, συνέχισε ο Τραμπ. Επανέλαβε όμως ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, να αναστείλει μια συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι διακυβεύονται πολλά στην περίπτωση του Κασόγκι, «ίσως ακριβώς επειδή ήταν δημοσιογράφος».

Η συνέντευξη αυτή μαγνητοσκοπήθηκε την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα στην εκπομπή «60 Minutes».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα