Ντ. Ντέιβις: Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ είναι καλοδεχούμενοι στη Βρετανία

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιος για θέματα Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις σημειώνει στο άρθρο του στα Νέα, ότι οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά».

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Michel Barnier κι εγώ είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με την οποία άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατέστησα σαφές ότι προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τη βεβαιότητα των πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε χώρες της ΕΕ.

Σχετικά με τη διαδικασία του Brexit και την αντιμετώπιση απέναντι στην Ελλάδα, σχολίασε πως «θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε Ελληνες στη Βρετανία και μετά το Brexit. Θα συνεχίζουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα σας και να πωλούμε τα δικά μας, θα συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε τις πόλεις και να κάνουμε διακοπές στις παραλίες της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα