Ντ. Μπακογιάννη: Επίθεση στην κυβέρνηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η κυβέρνηση «αφού είχε μοιράσει φρούδες ελπίδες για δήθεν σεισάχθεια και κούρεμα δανείων, έφερε τον Απρίλιο του 2017 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που μόνο εξωδικαστικός δεν είναι».

«Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς, από τις 27 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από επιχειρήσεις και τις 7 χιλιάδες από ελεύθερους επαγγελματίες, 700 μόνον κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση και μόλις 23 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Επιβεβαιώνεται έτσι στην πράξη ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα και αναποτελεσματική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας το ισχύον σύστημα δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις των οφειλετών με τους πιστωτές τους και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αγορά και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ανίκανη να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις που παλεύουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να σταθούν όρθιες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα