Ντ. Μπακογιάννη: Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία

Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας-Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου με θέμα: “Ελληνικό Αλουμίνιο: Ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας” που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση ναρκοθετεί την πορεία της οικονομίας. Εκτός της καταστροφικής πολιτικής σε φορολογικό και ασφαλιστικό, δημιουργεί τη νέα ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν 102 δισ. στην Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και 100 δισ. στις τράπεζες. Εάν προστεθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ΔΕΚΟ και στους Δήμους, οι πολίτες χρωστούν συνολικά 240 δισ. Την ίδια ώρα, εμβληματικές επενδύσεις είναι παγωμένες. Οι δε αποκρατικοποιήσεις γράφονται και ξαναγράφονται στα μνημόνια και στα μεσοπρόθεσμα, αλλά δεν προχωρούν. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 28.000, οι συμβασιούχοι κατά 14.000 και οι μετακλητοί κατά 500. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά μισό δισεκατομμύριο το 2017”.

Υπογράμμισε ότι η φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει τις ελληνικές βιομηχανίες στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής. “Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία” τόνισε και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της πολιτικής της ΝΔ για τη στήριξη της βιομηχανίας.

“Πρώτος άξονας, δραστική μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Δεύτερος άξονας, καθιέρωση αυτοματοποιημένου συστήματος αδειοδότησης δραστηριοτήτων. Τρίτος άξονας, ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου για τις επενδύσεις. Τέταρτος άξονας, εξασφάλιση ρευστότητας. Πέμπτος άξονας, ολοκληρωμένο σχέδιο για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος. Έκτος άξονας, στήριξη της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέληξε λέγοντας ότι “εμείς στη Νέα Δημοκρατία σχεδιάζουμε τη μετάβαση από την “οικονομία της απομίμησης” στην οικονομία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Θέλουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα βρίσκουν θέση στις διεθνείς αγορές. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αναγνωρίζει στην επιχειρηματικότητα την κινητήρια μηχανή της οικονομικής ευημερίας. Μια κυβέρνηση που θα στηρίζει την επιχειρηματική πρωτοβουλία και θα είναι αποφασισμένη να αναδείξει την δημιουργικότητα των Ελλήνων” και σημείωσε ότι “είμαστε αποφασισμένοι για μία “Συμφωνία Καινοτομίας και Εξωστρέφειας” ανάμεσα στις επιχειρήσεις, την πολιτεία και τους κοινωνικούς εταίρους. Είμαστε αποφασισμένοι να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα να παράγει προϊόντα υψηλού επιπέδου και να ξεφύγει από την καινοτομική υστέρηση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα