Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν ευθύνομαι για τις όποιες συγκρούσεις»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες  «Δεν ευθύνομαι για τις όποιες συγκρούσεις»  κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Πολωνίας ενόψει της ανανέωσης της θητείας του για άλλα 2,5 χρόνια.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα πως δε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Τουσκ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προτείνοντας επίσημα τον Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους-Βόλσκι για τη θέση αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η επανεκλογή Τουσκ -η οποία θεωρείται δεδομένη στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να τον στηρίξει αύριο η πλειοψηφία των ηγετών- δημιουργεί ερωτηματικά για τη μέλλουσα σχέση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας και της νυν κυβέρνησης.

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» είπε σήμερα ο Ντ. Τουσκ, προσθέτοντας πως ο ρόλος του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παραμένει «αμερόληπτος» και «πολιτικά ουδέτερος» απέναντι σε όλα τα κράτη-μέλη. «Επίσης, είμαι υπεύθυνος για την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών» κατέληξε ο Ντ. Τουσκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα