Ντουτέρτε: Αποδείξτε την ύπαρξη Θεού και παραιτούμαι

Αποφασισμένος να παραιτηθεί, εάν οποιοσδήποτε αποδείξει την ύπαρξη Θεού, δηλώνει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Δύο εβδομάδες αφότου αποκάλεσε τον Θεό «ηλίθιο», ο Ντουέρτε δήλωσε σε ομιλία του: «Απλά ένας να μου πει (…) ότι πράγματι υπάρχει Θεός (…). Ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια [ανθρώπων] εγώ χρειάζομαι μόνο έναν» να πει ότι έχει «μια φωτογραφία, μια σέλφι, με τον Θεό», δήλωσεσε ομιλία του στην πόλη Νταβάο. Και συνέχισε: «Κι αν υπάρχει ένας, κυρίες και κύριοι, θα ανακοινώσω αμέσως την παραίτησή μου».

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέκρινε επίσης θεμέλια της χριστιανικής πίστης, όπως το προπατορικό αμάρτημα, σημειώνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμα και νεογνά θεωρούνται αμαρτωλά έως ότου να βαπτιστούν από την Εκκλησία, έναντι αμοιβής.

«Πού είναι η λογική του Θεού σε αυτή την περίπτωση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Η νέα επίθεση Ντουτέρτε έρχεται λίγες ημέρες αφότου αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Θεό με αφορμή τη θεολογική αντίληψη ότι η εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο οδήγησε στην εξορία ολόκληρη της ανθρωπότητας.

«Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος Θεός; Αυτός ο γιος σκύλας είναι λοιπόν πραγματικά ηλίθιος», είχε πει προκαλώντας την έντονη ενόχληση ιερωμένων και πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα