Ντομπρόβσκις: Η καθυστέρηση στη συμφωνία έχει κόστος για όλους

Η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα κοστίσει σε όλους και όχι μόνο στην Ελλάδα, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο «euro2day».

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βρεθεί συμφωνία πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί» τονίζει ενδεικτικά, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο διολίσθησης στην αβεβαιότητα.

Χαιρετίζοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων του 2015 και 2016, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει και τους στόχους του 2017.

Όσον αφορά το 2018, παραδέχεται την ύπαρξη ενός μικρού κενού, το οποίο ωστόσο, κατά τον ίδιο, μπορεί να κλείσει «πολύ εύκολα».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνει ότι οι θεσμοί θα πρέπει να βρουν μία κοινή συνισταμένη ως προς τις προβλέψεις τους, καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από την ΕΕ και διαφορετικές από το ΔΝΤ.

«Οι θεσμοί πρέπει να συζητήσουν τις διαφορές τους στις προβλέψεις και ακολούθως τις αξιολογήσεις για το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή τους στόχους του προγράμματος» αναφέρει, ενδεικτικά

Παράλληλα, καλεί τις ελληνικές αρχές να «ολοκληρώσουν την εφαρμογή όσων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχουν καθυστερήσει», παρότι διαπιστώνει αρκετή πρόοδο σ’ αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα