Ντομπρόβσκις: Είναι πλέον ρεαλιστικό να αναμένουμε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

200560-1719947Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικό να αναμένεται στο άμεσο μέλλον η εκταμίευση της νέας δόσης στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στο CNBC.

«Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό – πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένα, τόνισε στο CNBC ότι η Ελλάδα έχει κάνει «ό,τι της αναλογούσε» για την επίτευξη της συμφωνίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το μερίδιό της στη συμφωνία, ψηφίζοντας αρκετά νομοσχέδια, μερικά από τα οποία είναι πολύ δραστικά για τους Έλληνες, το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Επομένως, θεωρώ ότι κινούμαστε μπροστά και το Grexit δεν είναι τώρα επιλογή», δήλωσε ο Γκραμένα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα