Ντομπρόβσκις:Οι επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από το μοντέλο συνεργασίας Ε.Ε-Βρετανίας

dobrovskis_7Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις,προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup,αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit δήλωσε πως θα εξαρτηθούν από το μοντέλο συνεργασίας της Ε.Ε. με τη Βρετανία.

Παράλληλα,ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στην Ε.Ε., αλλά αυτές θα είναι σημαντικά ηπιότερες έναντι των επιπτώσεων στη βρετανική οικονομία» ενώ σημείωσε  την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, προκειμένου να μειωθεί η αβεβαιότητα.

Επίσης,ειδική μνεία έκανε και στη δημοσιονομική κατάσταση σε Ισπανία και Πορτογαλία, καταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων.«Οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα εγκριθεί η έκθεση της Κομισιόν για τις δύο χώρες» δήλωσε, στη συνέχεια.

Αναφορικά με τις ιταλικές τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι Βρυξέλλες και Ρώμη συνεργάζονται στενά για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Ιταλίας.

Τέλος ο Ντομπρόβσκις ανέφερε «Πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες αλλά και πώς καθησυχάσουμε τους επενδυτές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα