Ντι Μάιο κατά Τύπου: Μολύνουν την συζήτηση

Ο ένας από τους δύο ισχυρούς άνδρες της ιταλικής κυβέρνησης ο Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε τις εφημερίδες  ότι «μολύνουν τη συζήτηση», και τόνισε μάλιστα ότι μπορεί να αποσύρει από αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.

Στον επόμενο ιταλικό προϋπολογισμό, «θα προβλέψουμε μια μείωση των έμμεσων δημόσιων συνεισφορών στον Τύπο και ετοιμάζουμε μια επιστολή προς τις εταιρείες, στις οποίες το κράτος έχει συμμετοχές, για να τους ζητήσουμε να σταματήσουν να πληρώνουν τις εφημερίδες» αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο, προειδοποίησε. Δεν είναι δημοσιογραφία, είναι απλώς προπαγάνδα με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ που πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει», υποστήριξε ο 32χρονος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Απασχόλησης και Οικονομικής Ανάπτυξης. «Δεν διαβάζω τις ιταλικές εφημερίδες για να ενημερωθώ, αλλά μόνο για να καταλάβω με ποιόν τρόπο θέλουν να μας επιτεθούν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα υπερασπίσθηκε χθες τον Τύπο υπογραμμίζοντας πως «η άνευ όρων ελευθερία του Τύπου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας», σε μήνυμα που απηύθυνε προς τις εφημερίδες της Σικελίας. «Στον δυτικό κόσμο στον οποίο ζούμε προς το παρόν, η ζωτικότητα των εφημερίδων θεωρείται δείκτης για τη δημοκρατία και το ενδιαφέρον για τα κοινά», γράφει από την πλευρά του ο Έζιο Μάουρο, για χρόνια διευθυντής δύο εφημερίδων, σε άρθρο που δημοσιεύεται από τη La Repubblica.

Πηγή: liberal.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα