Ντιμιτρόφ: Βρισκόμαστε σε πολύ ευαίσθητη φάση

Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την επίλυση του ονοματολογικού, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ”.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως βρισκόμαστε σε πολύ ευαίσθητη φάση του ζητήματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο ζήτημα είναι πολύ σημαντική. “Δεν μπορώ να μιλήσω δημοσίως για τις εξελίξεις παρά μόνο να σας παραπέμψω στη δήλωση Νίμιτς”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά την εξάωρη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά και τον Ντιμιτρόφ το περασμένο Σάββατο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δεν διέψευσε την πιθανότητα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στη Σόφια την Πέμπτη 17 Μαΐου, όπου θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Τσίπρας και Ζάεφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων.

Σε ερώτηση για το εάν αναμένει σημαντικές εξελίξεις και επίτευξη συμφωνίας, επανέλαβε ότι είναι “πολύ ευαίσθητη η συγκυρία για να σας απαντήσω στο ερώτημα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα