Site icon The Indicator

Νταισελμπλουμ: Προκαλεί πολυάριθμα προβλήματα το Brexit

geroun-nteiselmploumΣτην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τη διαμορφωθείσα -μετά από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία- κατάσταση, στάθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κάνοντας λόγο για «πολυάριθμα προβλήματα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος του Eurogroup τάχθηκε επίσης υπέρ μιας ταχείας διευθέτησης του ζητήματος. «Όσο νωρίτερα μπορεί να επιλυθεί αυτή η προβληματική κατάσταση, τόσο καλύτερα θα είναι», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι οι συνέπειες του Brexit βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες. «Είναι το πρώτο μας συμβούλιο μετά την ψηφοφορία. Ανταλλάσσουμε απόψεις και κάνουμε τις πρώτες μας αναλύσεις για τις συνέπειες του Brexit», ανέφερε. «Οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι σημαντικές. Πρέπει να εργαστούμε για να τις περιστείλουμε».
Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ πίεσαν το Λονδίνο να αναλάβει δράση το ταχύτερο.
Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ εκτίμησε από την πλευρά του ότι η Σκωτία δεν θα εγκαταλείψει την Ε.Ε., καθώς και ότι πιθανόν η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Exit mobile version