Ντάισελμπλουμ: Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα

«Φόρο τιμής» στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει από το 2015 απέτισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου.

«Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων» είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά αλλά η «Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς».

Συνεχίζοντας ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης στο επόμενο Eurogorup, στη βάση της εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του 2018 θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος. Όπως είπε, ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.

«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα