Ντάισελμπλουμ:Στο τραπέζι του Eurogroup τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

ntaiselmploum-apithani-mia-sumfwnia-entos-tis-ebdomadas-w_l«Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «ετοιμάζει» το έδαφος για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 24ης Μαΐου που αφορά στην υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος»,  αναφέρει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε εσωτερικό έγγραφο που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup και του Ecofin της 7ης και 8ης Νοεμβρίου.

Τα μέτρα, όπως αναφέρει, αφορούν στο προφίλ ωρίμανσης των δανείων του EFSF που δόθηκαν στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος, στον περιορισμό των επιτοκίων και στη μη υλοποίηση μιας προγραμματισμένης αύξησης επιτοκίων σε μέρος των δανείων.

Ο ESM, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, συνεχίζει να εργάζεται πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες των μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του ρίσκου των επιτοκίων και σε μια πρόταση για την χρονική στιγμή εισαγωγής των μέτρων.

Σύμφωνα με το έγγραφο στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις στο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας ενώ η επόμενη αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα έχει προγραμματισθεί για τις 14 με 21 Νοεμβρίου.

Στο έγγραφο γίνεται τέλος αναφορά στην υλοποίηση των τελευταίων 15 προαπαιτούμενων και την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες που επέτρεψε στον ESM να εγκρίνει την εκταμίευση 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα