Νομοθετική ρύθμιση για την α’ κατοικία ζητά ο Φίλης

Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αρκεστεί σε «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες αλλά να προχωρήσει σε οριζόντια νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας από τη Βουλή, κατά τη σημερινή (Δευτέρα) συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Όπως είπε ο κ. Φίλης, οι στόχοι που έχουν θέσει οι τραπεζίτες για το 2018-2019, οδηγούν σε πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι πλειστηριασμοί από ένα σημείο και μετά, δεν θα αφορούν μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες «αλλά φτωχό κόσμο και απλούς ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξαφάνισε η κρίση».

Ο βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την οριζόντια προστασία, να εξετάσει θέματα όπως η μη διενέργεια πλειστηριασμών στην αγοραία, αλλά στην αντικειμενική αξία και τη δυνατότητα να παίρνει ο δανειολήπτης το σπίτι του στην τιμή που θα το εξαγόραζε το fund.

«Κυρίως άμεσα να εξετάσουμε προτάσεις για να συνδυάσουμε την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών με την προστασία από μαζικούς πλειστηριασμούς, που θα έχουν τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα