Νικ. Κακλαμάνης: Πώς διέρρευσαν τα έγγραφα;

Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ως προεδρεύων αρνήθηκε να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα που του απέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζει πρωτοφανές το περιστατικό και τονίζει ότι η διαρροή των συγκεκριμένων εγγράφων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους.

Ολόκληρη η δήλωση

Στον κανονισμό της Βουλής δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για την παραλαβή από τον εκάστοτε προεδρεύοντα απόρρητων εγγράφων που δίνει οποιοσδήποτε βουλευτής. Ενήργησα με σκοπό να προστατεύσω το κύρος του κοινοβουλίου και τον εαυτό μου προσωπικά. Είμαι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου από το 1990 και αυτό το περιστατικό είναι πρωτοφανές.

Επέλεξα να μην προχωρήσω σε τυπική παραλαβή των διαβαθμισμένων εγγράφων, που απαιτεί μονογραφή τους, αλλά να πάρω τα έγγραφα δημοσίως ενώπιον των συναδέλφων μου, να τα βάλω σε έναν φάκελο, να τον μονογράψω και να τον στείλω στον πρόεδρο της Βουλής. Εκείνος με τη σειρά του έπραξε ορθά.

Η δε Διάσκεψη των Προέδρων έλαβε την απόφασή της ομόφωνα, χωρίς ουδείς να διαφωνήσει.

Ενα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους μας είναι πώς διέρρευσαν τα έγγραφα.

Ως προς το ουσιαστικό πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, η Ν.Δ. ορθά ζητά εξηγήσεις για τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα