Νεφελούδης: Περίπου 24 επιδόματα θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο από την 1η Φεβρουαρίου (ηχητικό)

Από τον πρωθυπουργό θα ανακοινωθεί ο ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Ανδρέας Νεφελούδης, που είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος μίλησε και για την «πολλαπλασιαστική επίπτωση όλων αυτών των φαινομένων» καθώς υπάρχουν 24 επιδόματα που επηρεάζονται και οι αναπροσαρμογές θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι δεν θα αυξηθεί μόνο ο κατώτατος και τα επιδόματα αλλά αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές επομένως και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος και «έχει να κάνει και με την άλλου τύπου διαπραγματευτική ισχύ του εργαζόμενου σε σχέση με την συλλογική διαπραγμάτευση».

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως η νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι δηλαδή η αύξηση του μισθού δεν βοηθάει την ανάπτυξη και δεν βοηθάει στην εύρεση εργασίας απαντήθηκε από την ίδια την πραγματικότητα καθώς παρά την μείωση των μισθών πριν και τον υποκατώτατο, η ανεργία αυτομάτως αυξήθηκε, «φτάσαμε στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους», η αντίληψη έχει συντριβεί ιδεολογικά σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

Παράλληλα επισήμανε ότι άμεσα θα γίνει και η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα