Νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζεται και σήμερα η νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο στις τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να απορροφήσει τις κινήσεις ενθυλάκωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 835,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.146,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,06% στις 926,87 μονάδες.

Οι διορθωτικές κινήσεις που παρατηρούνται στο ταμπλό δεν επηρεάζουν την τεχνική εικόνα της αγοράς, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, ο οποίος προσδιορίζει την ουσιαστική στήριξη του FTSE 25 στις 2.126 μονάδες, που μόνο η διάσπασή της μπορεί να δοκιμάσει τις 2.093 μονάδες. Οι 2.160 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να οδηγήσει στις 2.181 μονάδες.

Στο μεταξύ η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στο σημερινό EuroWorking Group, όπου και θα φανεί το πώς βλέπουν οι δανειστές την πορεία της χώρας ως προς το στόχο που είναι το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Στο ΕuroWorking Group, το πρώτο μέλημα θα είναι η αποτίμηση της προόδου της ελληνικής πλευράς με βάση την έκθεση που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή το Compliance Report.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, η κυβέρνηση πρέπει να “συμπληρώσει” τα κενά της τρίτης αξιολόγησης το αργότερο έως την προσεχή Παρασκευή 19 Ιανουαρίου. Και τούτο ώστε οι αλλαγές να μεταφραστούν, να αποτιμηθούν και να “ενσωματωθούν” στην έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report) που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου αποτελώντας ουσιαστικά την “εισήγηση” για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει η πολιτική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση και να αποφασιστεί ένα πακέτο δόσεων που θα διανεμηθεί στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τη δόση τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και καιρό ξεκινούν από τα 5- 5,5 δισ. ευρώ και φτάνουν έως τα 9,8 δισ. ευρώ με τις τελικές αποφάσεις να μην έχουν ακόμη ληφθεί αλλά και με την πλευρά της Αθήνας να μην φανερώνει τα “χαρτιά” των προθέσεών της, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με το εύρος διακύμανσης να είναι περιορισμένο ακόμη. Σαράντης, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες πέριξ του 1%, ενώ μικρή είναι η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, Eurobank, Aegean, Jumbo, Moto Oil και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Λάμδα, ΟΛΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και Grivalia, με τις Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΕΕ και ΑΔΜΗΕ να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα