Νευρικότητα και πάλι στο Χρηματιστήριο

Η έντονη μεταβλητότητα και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου των περισσότερων τίτλων συνεχίζονται και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του εν μέσω αντιφατικών μηνυμάτων που λαμβάνει από σχεδόν όλα τα ανοιχτά μέτωπά του.

Συνεχίζεται η νευρικότητα στο ΧρηματιστήριοΕιδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 737,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.921,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,01% στις 759,86 μονάδες.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τα επίπεδα της αγοράς, την ώρα που αρκετοί τίτλοι τελούν υπό τη δική τους διόρθωση. Έτσι και σήμερα, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί, εντούτοις οι διακυμάνσεις σε επίπεδο δεικτών είναι περιορισμένες.

Όπως σχολιάζουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, απομένουν λίγες ακόμη συνεδριάσεις για τη λήξη του έτους, γεγονός που δεν βοηθά την αγορά να λάβει σαφή μηνύματα για τη στρατηγική μεγάλων χαρτοφυλακίων το 2018. Μάλιστα, τα μηνύματα που έλαβε η αγορά και από τους εκπροσώπους ξένων επενδυτών που συμμετείχαν στο forum για την Ελλάδα που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη, είναι επίσης διττά.

Όπως συμφώνησαν οι περισσότεροι ομιλητές, υπάρχουν θετικές προσδοκίες που καλλιεργούνται κυρίως εξαιτίας της προόδου του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο απαιτείται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συνεχιστεί η προσπάθεια για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία για να υπάρξει σημαντική ώθηση των επενδύσεων στη χώρα.

Αυτή είναι και η εικόνα που δείχνει τις τελευταίες ημέρες η εγχώρια αγορά, η οποία έχει παραμείνει να παλινδρομεί σε ένα εύρος μεταξύ 725-745 μονάδων, χωρίς να δείχνει κάποια συγκεκριμένη τάση. Μάλιστα, ούτε η συναλλακτική δραστηριότητα βοηθά, προκειμένου να διαγνώσει κανείς κάποια σημαντική μεταβολή θέσεων στο ταμπλό.

Έτσι και σήμερα τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, αλλά υπερ του αρνητικού. Η Σαράντης υποχωρεί κατά 2,30%, με τις Φουρλής, ΟΛΠ, Τιτάν και Motor Oil να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Λάμδα, Folli Follie, Jumbo, Attica Bank, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,3% σημειώνουν οι Eurobank και Alpha Bank< ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Εθνική, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο και Πειραιώς.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα