Νευρική άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές τίτλων παρατηρείται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να παραμένει σε αναζήτηση κατεύθυνσης, μετά από πέντε μέρες παραμονής πάνω από το επίπεδο των 650 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 656,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.724,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,10% στις 433,16 μονάδες.

Τεχνικά, η παραμονή της αγοράς πάνω από τις 650 μονάδες έχει φθάσει σε κομβικό σημείο ως προς την αντίσταση που έχει μπροστά της. Οι 660 μονάδες είναι ένα σημείο όπου υπάρχει προσφορά και αυτό πιθανότατα δικαιολογεί τη στάση των αγοραστών οι οποίοι συσσωρεύουν δυνάμεις, χτυπώντας προοδευτικά την εν λόγω αντίσταση τιμών αδυνατίζοντας την.

Όπως επισημαίνει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, η ζώνη των 663-685 μονάδων είναι σημαντικότατη. Σε εβδομαδιαίο αλλά και σε μηνιαίο γράφημα οι 663 μονάδες είναι το στοπ για τους short, ενώ μία κατοχύρωση του επιπέδου μπορεί να δώσει τζίρο και κίνηση στην αγορά.

Διαγραμματικά πλέον σε μεγάλη εικόνα έχουμε στήριξη στις 1.661 και 631 μονάδες αντίστοιχα στον FTSE 25 και γενικό. Ο τζίρος όμως παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα οποία “αναβάλουν” τόσο τη σοβαρή κορύφωση όσο και τη συνέχιση της ανόδου. Η αγορά ουσιαστικά περιμένει νέα από τον τραπεζικό κλάδο, προσθέτει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο μεταξύ, από σήμερα αρχίζουν και οι αναπροσαρμογές των χαρτοφυλακίων, ενόψει της μεταφοράς της μετοχής της Τρ. Πειραιώς στον Emerging Europe Small Cap, την οποία ανακοίνωσε ο οίκος FTSE, και την παράλληλη διαγραφή της από τον Mid Cap. Επίσης, η Πειραιώς διαγράφεται και από τον FTSE Αll World, με τις αλλαγές να ισχύουν από τη λήξη της συνεδρίασης της 5ης Μαρτίου. Παράλληλα, ο FTSE ανακοίνωσε ότι οι μετοχές των Attica Bank (λόγω κεφαλαιοποίησης), ΙΑΣΩ (λόγω εμπορευσιμότητας) και Υγεία (λόγω διασποράς) διαγράφονται από τον FTSE Emerging Europe Micro Cap.

Έτσι στο ταμπλό η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 3,17%, με την Εθνική και την Alpha Bank να ακολουθούν με +2,69% και +2,40%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Jumbo, ΔΕΗ, Λάμδα και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Φουρλής, Σαράντης, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Aegean και ο ΑΔΜΗΕ σημειώνουν απώλειες 1,12% και 1,09% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή οι Βιοχαλκο και Grivalia.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα