Νευρικά ανοδικά το Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ψηλαφίσει τις δυνατότητες προσέγγισης των 830 μονάδων, έχοντας όμως απέναντί του τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα αρκετών τίτλων που έχουν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 824,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.182,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,47% στις 1.071,32 μονάδες.

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις των τελευταίων, αλλά και των επερχόμενων, ημερών βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής των traders, οι οποίοι αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους με τέτοιο τρόπο που ωφελούν τον γενικό δείκτη. Άλλωστε, στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει μόνο μία πτωτική, αυτήν της 15ης Ιουνίου, ημέρα του Eurogroup, όταν και υποχώρησε μόνο κατά 0,15%.

Μάλιστα, πλέον βλέπουμε τον τραπεζικό να δίνει τη σκυτάλη σε άλλους τίτλους με την ανοδική κίνηση να συνεχίζεται και τον FTSE 25 να αναζητά τις 2.205 μονάδες. Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, η κοντινή στήριξη είναι οι 2.162 και οι 2.148 μονάδες, ενώ οι 2.184 είναι η κοντινή και οι 2.205 μονάδες κύρια αντίσταση.

Η εμπιστοσύνη που αποτυπώνεται στο ταμπλό αυτό το διάστημα αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή, όπως πάντα, των μεγαλύτερων ελληνικών εισηγμένων.

Το κύριο μέρος του επενδυτικού φόρουμ πραγματοποιείται την Πέμπτη, ωστόσο την Τετάρτη υπάρχουν ανοικτά slots για όσες εισηγμένες είχαν αυξημένα ραντεβού. Εκεί θα επιχειρηθεί – εκ νέου – να δομηθεί ένα αναπτυξιακό αφήγημα με στόχο την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα, οι τράπεζες κυρίως, θα έχουν στο πλευρό τους και τον οίκο Fitch, ο οποίος ανέφερε χτες ότι κλείσιμο της συμφωνίας μειώνει το πολιτικό ρίσκο και γι΄ αυτό αναβάθμισε την αξιολόγηση βιωσιμότητας για τις ελληνικές τράπεζες από F σε CCC.

Η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτιωμένη ρευστότητά τους, καθώς και την εκτίμηση του οίκου ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μειώνει τους πολιτικούς κινδύνους και ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταθετών και επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ ηγούνται της ανόδου με κέρδη 2,07% και 2,78% αντίστοιχα, ενώ άνω του +1% κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Εθνική και Λάμδα. Ήπια ανοδικά βρίσκονται οι ΟΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Φουρλής, ΕΕΕ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες 1,26% και 1% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Aegean, Grivalia και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΜΕΤΚΑ και ΕΧΑΕ.

Στο επίκεντρο και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχωρεί κατά 0,88% στα 2,24 ευρώ, με τον δείκτη βαρύτητάς της όμως να έχει υποχωρήσει στο 1,5% για τον γενικό δείκτη και στο 0,91% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η μετοχή έχει ήδη διακινήσει 300 χιλ. τεμάχια.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα