Νετανιάχου: Προτρέπει τους εταίρους του να μη ρίξουν την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που αντιμετωπίζει εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές, ζήτησε την Κυριακή από τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να μη ρίξουν την κυβέρνηση.
Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Νετανιάχου έκανε τα τηλεοπτικά σχόλια, μετά από συνάντηση με βασικό εταίρο του συνασπισμού, ο οποίος υποστηρίζει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Σε μία εποχή που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ασφάλειας, δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι εταίροι του θα δείξουν υπευθυνότητα.

Εχει προηγηθεί η παραίτηση του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ, ΑβίγκντορΛίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα μετά την συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας με την μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Ο υπουργός διαφώνησε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του εγκαταλείπει τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας τον πρωθυπουργό Νετανιάχου με ισχνή πλειοψηφία στην Βουλή. Κατήγγειλε την συμφωνία ως «παράδοση στην τρομοκρατία» και ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Το κράτος αγοράζει βραχυπρόθεσμη ησυχία με τίμημα σημαντικό μακροπρόθεσμο κόστος για την εθνική ασφάλεια», κατήγγειλε ο Λίμπερμαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα