ΝΕΟΜ 2030: Νέα πόλη στη Σαουδική Αραβία – Πόσα δις θα κοστίσει

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα μητρόπολη αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα εκτείνεται σε τρεις χώρες. Η NEOM 2030 όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε σε συνέδριο την Τρίτη από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman και είναι το τελευταίο σε μια σειρά από μεγάλα έργα που αποσκοπούν στην αναμόρφωση της οικονομίας του βασιλείου.

perierga.gr - ΝΕΟΜ 2030: Νέα μητρόπολη στη Σαουδική Αραβία!

Τα σχέδια απαιτούν η πόλη να τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη τεχνολογία σε όλους τους τομείς.

perierga.gr - ΝΕΟΜ 2030: Νέα μητρόπολη στη Σαουδική Αραβία!

«Όλες οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες στη NEOM θα είναι 100% πλήρως αυτοματοποιημένες, με στόχο να γίνει ο πιο αποδοτικός προορισμός στον κόσμο», δήλωσε ο πρίγκιπας. Η πόλη θα κατασκευαστεί κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, σε έκταση 26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

perierga.gr - ΝΕΟΜ 2030: Νέα μητρόπολη στη Σαουδική Αραβία!

«Η NEOM θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να διακρίνεται από όλα τα άλλα μέρη που έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί για εκατοντάδες χρόνια», σημείωσε ο πρίγκιπας. Το έργο θα κοστίσει περί τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και το επενδυτικό της ταμείο, καθώς και από τοπικούς και διεθνείς επενδυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα