Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η 9η Μαΐου θα συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία απέναντι στο φασισμό»

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι οι μάχες του σήμερα απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού είναι εξαιρετικά κρίσιμες και πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για να είναι νικηφόρες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει ή να παραχαράξει την ιστορική κληρονομιά που μας χαρίζουν επέτειοι, όπως η 9η Μαΐου»

 

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών:

«Η 9η Μαΐου θα συμβολίζει πάντα την ημέρα, που οι αντιφασιστικές δυνάμεις νίκησαν κατά κράτος τις στρατιές του Άξονα και έδωσαν οριστικό τέλος στη ναζιστική θηριωδία. Θα συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία απέναντι στο φασισμό.

73 χρόνια μετά, η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα LGBTQI+ άτομα και κάθε εκπρόσωπο του ‘‘διαφορετικού’’, έχοντας στο κέντρο της ρητορικής της το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν αναδεικνύεται σε βασικό διεκδικητή της εξουσίας στη Γαλλία, το AFD ενισχύει συνεχώς τη θέση του στο γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ στην Ουγγαρία το ακραία συντηρητικό «Φιντές» κέρδισε την πρόσφατη εκλογική μάχη, με το ακροδεξιό Jobbik να αναριχάται στη δεύτερη θέση. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή, υπό την πίεση των αποδείξεων που προκύπτουν από τη σε βάρος της δίκη, πραγματοποιεί συστηματικές δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και κάνει εφόδους σε κοινωνικούς χώρους. Αυτές οι πολιτικές μετατοπίσεις, μεταξύ πολλών άλλων, αποδεικνύουν ότι η μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό και το φασισμό δεν είναι στιγμιαία, αλλά διαρκής, και απαιτεί καθημερινό αγώνα.

Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Διδασκόμαστε από τους ΕΑΜίτες και τις ΕΑΜίτισες, τους ΕΠΟΝίτες και τις ΕΠΟΝίτισες, τους ΕΛΑΣίτες και τις ΕΛΑΣίτισες, τους ΕΛΑΝίτες και τις ΕΛΑΝίτισες, που με την αυταπάρνηση και τις ηρωικές τους θυσίες πολέμησαν τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους. Τιμούμε τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του φασισμού και τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος, δεν ξεχνάμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους θαλάμους αερίων. Αποτίουμε φόρο τιμής στους μαχητές του Ανατολικού Μετώπου και του Κόκκινου Στρατού, που όρθωσαν το ανάστημά τους μπροστά στην επέλαση του στρατού του Χίτλερ και αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων για τη δημοκρατία και την ελευθερία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι οι μάχες του σήμερα απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού είναι εξαιρετικά κρίσιμες και πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για να είναι νικηφόρες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει ή να παραχαράξει την ιστορική κληρονομιά που μας χαρίζουν επέτειοι, όπως η 9η Μαΐου. Διότι μνήμη σημαίνει αντίσταση. Διότι τον φασισμό τον νίκησε ο Κόκκινος Στρατός.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα