Νεκρό βρέφος που έμενε σε καταυλισμό προσφύγων

Νεκρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, βρέφος μόλις δύο μηνών, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες στον καταυλισμό προσφύγων της Ριτσώνας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι γονείς του βρέφους, συριακής καταγωγής, ζήτησαν τη βοήθεια του γιατρού που υπάρχει στον καταυλισμό το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί γιατροί διέγνωσαν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και ζήτησαν την άμεση διακομιδή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό σταθμό star Λαμίας, οι γιατροί διέγνωσαν στο βρέφος κυστική ίνωση. Ωστόσο η μητέρα -για άγνωστο λόγο και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες-, πήρε το βρέφος και έφυγε από το νοσοκομείο, επιστρέφοντας στον καταυλισμό. Η κατάληξη ωστόσο ήταν τραγική και τελικά η γιαγιά, μετέφερε νεκρό το βρέφος, στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην υποδοχή και την αλληλεγγύη τους πρόσφυγες του καταυλισμού της Ριτσώνας, η οικογένεια είχε επιστρέψει στον καταυλισμό τις τελευταίες ημέρες, καθώς το προηγούμενο διάστημα το παιδάκι βρίσκονταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας από τη γέννησή του.

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, αστυνομικοί του οποίου έχουν προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- στη σύλληψη των δύο γονέων με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Πηγή: Efsyn.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα