Νεκρός πρόσφυγας στη σήραγγα της Μάγχης

CALAIS_533_355

Στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία,τη ζωή του έχασε ένας πρόσφυγας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όταν παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία σύμφωνα με ανακοίνωση από συγκλίνουσες πηγές.

Όταν έφτασαν στην περιοχή γύρω στις 02:15 τοπική ώρα, τα σωστικά συνεργεία διαπίστωσαν ότι η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος.

Εκπρόσωπος του Eurotunnel,διευκρίνισε ότι το  δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, μια εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά.Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.Χθες εξάλλου μια πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Αυτή ήταν περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα