Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών επειδή κρατούσε μαχαίρι

israil-600x275Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο που έτρεχε κατά πάνω τους κρατώντας μαχαίρι, ανέφερε η αστυνομία. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι δήλωσε πως ο 18χρονος Παλαιστίνιος αποβιβάστηκε από λεωφορείο σε μια κύρια διασταύρωση της Δυτικής Όχθης και φάνηκε ύποπτος στους συνοριακούς αστυνομικούς που στάθμευαν εκεί.

“Ο ύποπτος δεν έδωσε προσοχή στις φωνές τους να σταματήσει, συνέχισε να κινείται προς το μέρος τους και κάποια στιγμή έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να τρέχει προς αυτούς. Οι (ισραηλινές) δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά του τρομοκράτη”, είπε η Σάμρι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε πως ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί σημαντική ύφεση στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις Παλαιστινίων στους δρόμους που πραγματοποιούνταν από τον Οκτώβριο του 2015 – 33 Ισραηλινοί και δύο πολίτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν με μαχαίρι, εμβολισμό με αυτοκίνητα και επιθέσεις με όπλα. Ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 230 Παλαιστινίους τους τελευταίους 14 μήνες. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως τουλάχιστον 156 από αυτούς ήταν επιτιθέμενοι. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων και διαδηλώσεων.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν την ισραηλινή αστυνομία και τους ισραηλινούς στρατιώτες ότι κάνουν χρήση υπερβολικής βίας σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντας πως οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να είχαν αναχαιτιστεί ή να συλληφθούν αντί να σκοτωθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα