Νεκρός από αστυνομικά πυρά άοπλος νεαρός στις ΗΠΑ (video +18)

H αστυνομία στο Φρέσνο των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα video, από την εκτέλεση ενός νεαρού άοπλου άνδρα κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε σε αναζήτηση υπόπτου που κυκλοφορούσε με καραμπίνα.

Προειδοποίηση: Απομακρύνετε τα μικρά παιδιά πριν επιλέξετε  να παρακολουθήσετε το βίντεο 

Το βίντεο έρχεται σε μια εξαιρετικά τεταμένη περίοδο όπου αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσουν ταραχές μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Ο αστυνομικός διευθυντής Τζέρυ Νταϊερ στην προσπάθεια του να ξεκαθαρίσει προς τη κοινή γνώμη τις ενέργειες των αστυνομικών δήλωσε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει περισσότερη βία και τόνισε ότι προσεύχεται το βίντεο, να μην είναι η θρυαλλίδα για κάτι τέτοιο.
Το γεγονός συνέβη στις 25 Ιουνίου όταν, ο Ντίλαν Νόμπλ 19 χρόνων, οδηγήθηκε για έλεγχο σε παρακείμενο βενζινάδικο.
Σύμφωνα με το το Associated Press οι αστυνομικοί έδωσαν εντολή στον νεαρό να βγάλει τα χέρια του έξω από το παράθυρο. Το βίντεο δείχνει τον Νόμπλ να βάζει πρώτα το αριστερό του χέρι έξω, αλλά να κρύβει το δεξί, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φωνάξουν, «τα δύο χέρια σας!»
Στη συνέχεια βγήκε από το φορτηγό του και άρχισε να απομακρύνεται με τα πόδια από τους αξιωματικούς με τα χέρια του στον αέρα, αλλά γύρισε και κινήθηκε προς το μέρος τους με το αριστερό χέρι του ψηλά και το δεξί του πίσω από την πλάτη του. Οι αστυνομικοί φώναξαν στον έφηβο να πέσει στο έδαφος και να πετάξει ότι είχε στο χέρι του.
Σαν να μην τους άκουσε συνέχισε να κατευθύνεται προς το μέρος τους παρά τις προειδοποιήσεις. Οι αστυνομικοί τον πυροβολούν, πέφτει στο έδαφος και συνεχίζει την προσπάθεια να φτάσει κάτι κάτω από το πουκάμισο του. Νέα πυρά ακολουθούν αφήνοντας το παιδί νεκρό στο έδαφος.
Τραγική συνέχεια ; Αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός κρατούσε μόνο ένα μικρό πλαστικό κουτί.
Ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού ισχυρίζεται ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία κατά τον έλεγχο του εφήβου.
Δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικείται από την πόλη του Φρέσνο Ωστόσο, ο αστυνομικός διευθυντής έχει ζητήσει το FBI να αναλάβει την έρευνα για τους πυροβολισμούς .

ΠΗΓΗ: RT, Associated Press

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα