Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus που συνετρίβη στο Σινα

Τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους τύπου Airbus στην περιοχή του Σινά επιβεβαίωσε περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, το αεροσκάφος ανήκε στην ρωσική εταιρία Kogalymavia και μετέφερε συνολικά 224 άτομα, 217 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος. Στην πλειονότητά τους, οι επιβάτες ήταν Ρώσοι τουρίστες και προορισμός της πτήσης ήταν η Αγία Πετρούπολη.airbus-a320-wallpaper

Oπως μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο αξιωματούχους, από το τραγικό δυστύχημα δεν υπάρχουν επιζώντες, κάτι που εν συνεχεία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η ρωσική πρεσβεία στο Κάιρο. Μεταξύ των νεκρών, συγκαταλέγονται και 17 παιδιά, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μαχμούντ αλ Ζεϊνάτι.

Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της συντριβής, πηγές των αιγυπτιακών Αρχών ανέφεραν ότι εντόπισαν στο νότιο Αρίς, σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά, τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο φέρεται να κόπηκε στα δύο.

Οπως ανέφεραν πάντως στο πρακτορείο Reuters μέλη των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται στον τόπο της συντριβής, νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου, που ενδέχεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Πληροφορίες για βλάβη λίγο πριν την απώλεια επικοινωνίας

Οι αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας είχαν χάσει την επαφή με το αεροπλάνο 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οπως αναφέρουν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι στο Associated Press, ο πιλότος είχε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας λίγο πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ, κάνοντας λόγο για τεχνικές δυσκολίες και ζητώντας να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο, ενώ την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής. Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια.

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, διατάζοντας παράλληλα την αποστολή ομάδων Ρώσων διασωστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Από την πλευρά τηε, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων».

Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα