Νεκρή μέσα στο σπίτι της δημοσιογράφος στο Μεξικό

Θανάσιμα τραυματισμένη με πολλά χτυπήματα βρέθηκε η Αλίσια Δίας Γκονσάλες μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι, σύμφωνα με την εφημερίδα El Financiero, για την οποία εργαζόταν η 52χρονη δημοσιογράφος.

Το πτώμα της γυναίκας εντόπισε ο γιος της, ενώ η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από τις αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια και των μελών της.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε «πεσμένη μπρούμυτα», μέσα σε μια «λίμνη αίματος» και είχε «υποστεί χτυπήματα», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εισαγγελική πηγή.

«Είναι επείγον να δοθεί επίσημη εξήγηση για την ανθρωποκτονία της Αλίσιας Δίας Γκονσάλες», τόνισε μέσω Twitter ο Μαουρίσιο Μεχία, ο διευθυντής της εφημερίδας.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα εάν η δολοφονία της συνδέεται με τη δουλειά της, αλλά συνάδελφοι της είπαν ότι, κατά τη γνώμη τους, δεν είχε καταπιαστεί με «ευαίσθητα» θέματα.

Στο Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνησαν ότι η Αλίσια κάλυπτε θέματα όπως οι δραστηριότητες επιχειρήσεων, φορολογικές υποθέσεις, υποθήκες και οι δημόσιες επενδύσεις.

Η Γκονσάλες δούλευε στην El Financiero από τον Ιανουάριο και στο παρελθόν εργάστηκε στις εφημερίδες El Norte και La Moneda.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος Χουάν Κάρλος Ουέρτα δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του στην Πολιτεία Ταμπάσκο κι έγινε ο τέταρτος εργαζόμενος στον Τύπο που εκτελέστηκε φέτος.

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, κατά τα στοιχεία οργανώσεων υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για την άσκηση αυτού του επαγγέλματος. Το 2017, δολοφονήθηκαν 12 εργαζόμενοι σε μέσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα