ΝΔ: Το Μαξίμου εξυφαίνει σχέδιο αποστασίας

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνουν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή της, ακόμη κι αν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από τον συνασπισμό. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί το συγκρουσιακό σκηνικό εντός του κυβερνητικού συνασπισμού εκτιμώντας ότι δύσκολα μπορεί να φτάσει μέχρι τον Μάιο.

Το σχέδιο αυτό, εκτιμούν γαλάζια στελέχη, αφορά δύο κρίσιμα κοινοβουλευτικά γεγονότα: πιθανή πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνουν ότι προφανώς «έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών όχι μόνον των ΑΝΕΛ, αλλά και της αντιπολίτευσης θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα».

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ υπογραμμίζουν την ανάγκη «να κατονομαστούν από τώρα οι «’πρόθυμοι’ βουλευτές». «Οφείλει να πει ξεκάθαρα και ονομαστικά από ποιους έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, διότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν» προσθέτουν.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ επαναλαμβάνει τη βούλησή της να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά τις 17 Δεκεμβρίου, που ολοκληρώνεται το εξάμηνο από την προηγούμενη, προκαλώντας τον κ. Καμμένο να πει πού θα στηρίξει τώρα την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όταν τον Ιούνιο έλεγε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει ούτε στο δημοψήφισμα ούτε από τη Βουλή των Σκοπίων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα