ΝΔ: Το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός έχοντας στριμωχθεί από τις ερωτήσεις ευρωβουλευτών επέλεξε να επιτεθεί στον πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, οι επιθέσεις και προς την Ε.Ε. αλλά και προς ευρωβουλευτές έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις εν τούτοις η απόφασή του να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ευρωβουλής δείχνει, σύμφωνα με την Πειραιώς πως αδυνατεί να διαχειριστεί τις εξελίξεις. Πολύ δε περισσότερο όταν το αντικείμενο της συζήτησης αφορούσε στο μέλλον της Ευρώπης.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ.Τσίπρα ότι μετέφερε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στο εξωτερικό, μη έχοντας πειστικές απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και αδυνατώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι ευρωβουλευτές που παρακολούθησαν την ομιλία του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση ο πρωθυπουργός ακόμη και σήμερα δεν συνειδητοποιεί το ρόλο του όμως όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο «δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του.

Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:

• Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;

• Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;

• Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;

• Τι έχει να πει για τα 100 δις ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;

Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις αντί να απαντήσει επί της ουσίας επετέθη στον πρόεδρο της ΝΔ, λες και μιλούσε στην ΔΕΘ ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα