ΝΔ: Τελευταία στην ασφάλεια η Ελλάδα λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, με αφορμή την έρευνα «World Justice Project», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών εξοβελίστηκε πλήρως από την κυβερνητική ατζέντα.

Με ανακοίνωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει ότι η έκθεση επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα έχει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας και τάξης ανάμεσα σε 24 χώρες της ΕΕ. Προσθέτει, δε, ότι η τάξη και η ασφάλεια, ακριβώς επειδή αποτελούν προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας, θα τεθούν στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει τα εξής:

«Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘‘World Justice Project’’, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία (!) θέση στον τομέα της ‘‘Τάξης και της Ασφάλειας’’ μεταξύ 24 κρατών-μελών της ΕΕ, απλώς επιβεβαιώνει την αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε: στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών εξοβελίστηκε πλήρως από την κυβερνητική ατζέντα.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, είχε διαφορετικές προτεραιότητες:

– Τη μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων, με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου, ανεξαρτήτως των εγκληματιών που έχουν διαπράξει.

– Την κάλυψη κάθε είδους τραμπούκων στα πανεπιστήμια, με τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο ανομίας.

– Την παροχή αδειών σε δολοφόνους-τρομοκράτες, οι οποίοι συνεχίζουν να χλευάζουν τους δημοκρατικούς κανόνες της κοινωνίας μας.

– Την προστασία των φιλικών της “συλλογικοτήτων” τύπου Ρουβίκωνα, ο οποίος, αποθρασυμένος πλέον, έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο επιθέσεων εναντίον πρεσβειών και άλλων στόχων.

– Την προστασία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με στρατιές αστυνομικών, αντί της ενίσχυσης των περιοχών με υψηλή εγκληματικότητα.

Αυτή, όμως, δεν είναι εικόνα κανονικής χώρας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας και τάξης ανάμεσα σε 24 χώρες της ΕΕ.

Σύντομα, η εικόνα αυτή θα αναστραφεί. Όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης η τάξη και η ασφάλεια, ακριβώς επειδή αποτελούν προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας, θα τεθούν στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα