ΝΔ: Ποιους θέλει να «καθαρίσει» το περιβάλλον Μητσοτάκη – Τι λένε οι Καραμανλικοί

Σε σαφή απόσταση από τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της ΝΔ βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που όμως δεν αδιαφορεί για την κατάσταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος γίνεται καθημερινά αποδέκτης του προβληματισμού μεγάλου αριθμού βουλευτών και στελεχών, ακόμα και ακραίων τοποθετήσεων όπως «δεν τραβάει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ», αλλά αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Η μόνιμη επωδός του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η εξής, σύμφωνα με συνομιλητές του: «πρόκειται για εκλεγμένο αρχηγό και άρα δικαιούνται να πάει στις εκλογές με τη στήριξη όλων». Αυτό δεν συνιστά όμως όπως κατανοεί κανείς πλήρη στήριξη, αλλά την αναγνώριση του δικαιώματός του να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές ως πρόεδρος της ΝΔ και να δοκιμάσει την τύχη του.

Εξάλλου, στην ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης, ουδείς εκ των εκλεγμένων αρχηγών της, αποχώρησε πριν…μετρηθεί στις κάλπες.

Και αυτό θεωρεί ο Κ. Καραμανλής ότι πρέπει να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο ο νεότερος της οικογενείας, ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής (σ.σ. συζητάει με τον πρόεδρο της ΝΔ για την γραμματεία του κόμματος) είχε πει ότι επί των ημερών δεν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα και η ΝΔ είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά, μια δήλωση που αξιολογήθηκε ως καθαρή απόσταση από όσα ακούγονται εσωκομματικά για τις δυνατότητες του σημερινού προέδρου.

Όμως, προ ημερών, και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, μια κίνηση του Κώστα Καραμανλή έδωσε λαβή για σχόλια. Έδωσε το παρών στην ομιλία του Νικήτα Κακλαμάνη, τον οποίο μεταξύ άλλων (π.χ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ντόρα Μπακογιάννη) θέλει να κόψει από τα ψηφοδέλτια.

Εκεί, παρουσία περίπου 40 βουλευτών, τόσο αυτός όσο και η Ντ. Μπακογιάννη είπαν ότι όλοι θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια, στέλνοντας μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός άκουγε ικανοποιημένος. Εξάλλου και ο ίδιος ήταν έξαλλος προ ημερών όταν έμαθε ότι το ιερατείο πέριξ του Κυρ. Μητσοτάκη με εμπνευστή τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τη Μαρία Σπυράκη να σιγοντάρει έχουν εισηγηθεί να κοπούν από τα ψηφοδέλτια και οι πρώην Πρωθυπουργοί.

«Θέλουν να μας κόψουν όλους» έλεγε προ ημερών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο πολιτικός του φίλος Νίκος Καραχάλιος ετοιμάζει αντάρτικο έναντι του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Βαγγέλη Αντώναρο και την Κατερίνα Παπακώστα, με τους οποίους έχουν σχεδόν αποφασίσει τη δημιουργία νέου κεντροδεξιού κόμματος με τη στήριξη και πολλών συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ που είναι απέναντι του Κυρ. Μητσοτάκη που έχει νεοφιλελεύθερες εμμονές.

Στους καραμανλικούς κύκλους που είναι έξαλλοι και για την απρέπεια του Κυρ. Μητσοτάκη να απαιτήσει να μην μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπό το φόβο μην πει καλή κουβέντα για τον Αλέξη Τσίπρα, συζητούν για την εν εξελίξει επιχείρηση «αποκαραμανλοποίησης». Παράλληλα συζητούν και τις προετοιμασίες από το ιερατείο Μητσοτάκη για έλεγχο του κομματικού μηχανισμού, της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και του κόμματος με τις εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα