ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Τσατάνη και ζητούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου

«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης – που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.

«H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση
«Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Ερωτηματικά δημιουργεί η προκήρυξη
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι «τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία των θεσμών

«Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της», σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τη Αθήνας με στόχο μια εισαγγελέα είναι εύλογο να προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία. Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της. Οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει τις σωστές προτεραιότητες και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία των θεσμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα