ΝΔ: Οι αποφάσεις Μεϊμαράκη θα κρίνουν τη λίστα των υποψηφιοτήτων

ND1-600x317Ημέρες ενδοοικογενειακού εμφυλίου ενδέχεται να βιώσει η Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής νέου προέδρου, καθώς εάν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμείνει στην άρνησή του να είναι υποψήφιος, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια αναμέτρηση κυρίως μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η προοπτική μιας τέτοιας αναμέτρησης προκαλεί ήδη αντιδράσεις από πολλές πλευρές στη ΝΔ και μένει να φανεί αν θα αποσοβηθεί αφού θα καταβληθούν προσπάθειες να αποφευχθεί το συγκεκριμένο σενάριο.

Το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν ώς την Παρασκευή, συνοδευόμενες από τις 50 υπογραφές των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, παραμένει θολό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, σενάρια και σχέδια επί χάρτου ενδέχεται να ανατραπούν τις επόμενες ημέρες και να διαμορφωθούν νέα δεδομένα, ενώ πολλοί φοβούνται το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην είναι υποψήφιος, ενώ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση ορισμένων στη ΝΔ και την κριτική που του άσκησαν από το βράδυ των εκλογών. Ο ίδιος θεωρεί πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στον χρόνο που είχε στη διάθεσή του, ενώ διαφωνεί κάθετα με τη διαδικασία εκλογής από τη βάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα