ΝΔ: Να καταστήσει η κυβέρνηση στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την τακτική της χωρίς επιπτώσεις

Να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά της ως Kράτους – μέλους της Ε.Ε κάλεσε την Κυβέρνηση με δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος προκειμένου να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς επιπτώσεις τη σημερινή παράνομη και αντιπαραγωγική τακτική της»

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος «λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφού εξασφάλισε την έξωθεν καλή μαρτυρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Βάρνας, η Τουρκία έβγαλε το ευρωπαϊκό της προσωπείο και προχώρησε σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας».

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας προέβη σε έμμεση, αλλά σαφή και προκλητική διασύνδεση του θέματος της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων έχει, ως γνωστόν, απορρίψει τελεσίδικα η ελληνική Δικαιοσύνη»

«Παράλληλα, η τουρκική αεροπορία προχώρησε χθες σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου» υπενθύμισε ο κ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα