ΝΔ: Μόνο ως ανέκδοτο ηχεί η δέσμευση Τσίπρα για “αποκομματικοποίηση”

«Μόνο ως ανέκδοτο ηχεί πλέον η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι “κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού”», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα η εξαγγελία Τσίπρα αφορά μία απροκάλυπτη απόπειρα τοποθέτησης κομματικών, συγγενών και φίλων, σε θέσεις για τις οποίες η θητεία είναι καθορισμένη και προβλέπεται να λήξει πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας Κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση, αποκαλύπτοντας καθημερινά την προσπάθεια οικοδόμησης του πελατειακού Κράτους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μόνο ως ανέκδοτο ηχεί πλέον η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι “κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού”. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ως βασικό στόχο την άλωση του Κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “αποκομματικοποίηση” της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι τίποτε άλλο από μία απροκάλυπτη απόπειρα τοποθέτησης κομματικών, συγγενών και φίλων, σε θέσεις για τις οποίες η θητεία είναι καθορισμένη και προβλέπεται να λήξει πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας Κυβέρνησης από την εξουσία. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης Κυβέρνησης μέσα από τον κομματικό έλεγχο του κρατικού μηχανισμού.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται και από τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Ενώ προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία έχει ως στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της επιλογής των στελεχών, αυτή καταστρατηγείται συστηματικά.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι διαβιβάστηκαν σε υπουργικά γραφεία λίστες με ονόματα, προσόντα και λοιπά βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Με βάση ποια διαδικασία έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και ποια σχέση έχουν οι συγκεκριμένοι με τα δύο κυβερνητικά κόμματα;

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση, αποκαλύπτοντας καθημερινά την προσπάθεια οικοδόμησης του πελατειακού Κράτους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για αυτό και δια του αρμόδιου Τομεάρχη της, κ. Γεωργαντά, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή και αναμένει άμεσα σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα