ΝΔ και Μητσοτάκης κατεβαίνουν ένα – ένα τα σκαλιά …

 

Γράφει ο Θεόφιλος Βανδώρος


 

Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας αποτύχει παταγωδώς σε ότι αφορά στην μαχητική του (γραφική) εκστρατεία για εκλογές που μονοπώλησε μια περίοδο σχεδόν δεκαοκτώ μηνών, τώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλάζει τη ρότα του καραβιού και καλεί σε πανστρατιά με το σύνθημα :

“οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση”.

Το πήρε φαίνεται απόφαση ο άπειρος και αμετροεπής πολιτικός ηγέτης να αναλάβει να παίξει το ρόλο που οι προηγούμενες εκλογές και ο Ελληνικός Λαός είχαν προσδιορίσει για το Κόμμα του.

Μόνον που το πρώτο ράγισμα στο γυαλί έχει ήδη καταγραφεί. Μέσα στο συντηρητικό στρατόπεδο διεργασίες έχουν δρομολογηθεί που μπορεί ακόμα να είναι σε επίπεδο συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων όμως έχουν συσσωρευτεί αρκετά σε βάρος του.

Ακόμα και η πρόσφατη αντιπαράθεση στη Βουλή με την τροπολογία που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να τορπιλίσει και να ταυτίσει με τον Ιβάν Σαββίδη, στα μάτια των ρεαλιστών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γενικότερα στους επενδυτικούς – επιχειρηματικούς κύκλους, μοιάζει αλλοπρόσαλλη όσο κι αν κάποιοι υποστηρικτές του Προέδρου της ΝΔ προσπαθούν να της προσδώσουν μια χροιά “ρεαλιστικής” εξωτερικής πολιτικής.

Ενα – ένα κατεβαίνει έτσι τα σκαλιά στη συνείδηση των στελεχών αλλά και των απλών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος αντί να καθιερώνεται ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας.

Στό χώρο της παράταξης που δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και κρατάει μια ιστορικά ευρωπαϊκή πορεία, κινησεις που αποδεικνύουν έλλειψη προοπτικής και εμμονικές συνθηματολογικές μικρο-πολιτικές  δεν χωράνε.

Μάλλον οι διεργασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί για μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση στον ευρύτερο χώρο της Λαϊκής Δεξιάς .

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα