ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν ότι ενημερώθηκαν για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις

Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές κάνει λόγο για συμφωνία Θεσμών-κυβέρνησης όσον αφορά την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ενημερωμένα για το εν λόγω ζήτημα.

ΝΔ: Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς. Παράλληλα, η ΝΔ εξαπολύει επίθεση κατά του πρακτορείου, τονίζοντας πως είναι «όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς», σημειώνει στη συνέχεια.

«Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαψεύδει και το ΚΙΝΑΛ περί ενημέρωσης για τις συντάξεις

«Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Τρόικα για τη συμφωνία στην ακύρωση του νόμου για τη μείωση των συντάξεων», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο τομεάρχης οικονομικών του ΚΙΝΑΛ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση που ζήτησε το κλιμάκιο των Θεσμών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο λόγος της συνάντησης, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν να ενημερωθεί η αντιπολίτευση για το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, καθώς και για τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα