ΝΔ: Η τελευταία πρωθυπουργική παράσταση

Να υποβαθμίσει τις εξαγγελίες Τσίπρα επιχείρησε η ΝΔ με το σχόλιό της αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο. Χαρακτηριστική η φράση από την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «κανείς πλέον δεν τον ακούει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον πιστεύει», την ίδια ώρα που απέφυγε να μπει σε λεπτομερή κριτική των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων.

«Ήταν κενές υποσχέσεις από έναν πρωθυπουργό σε αποδρομή. Δυστυχώς γι’ αυτόν, είναι αργά, τον έχουν καταλάβει πλέον οι πολίτες», σημείωσε αργά το βράδυ κομματικός παράγοντας της ΝΔ, ο οποίος παρατηρούσε πως πολλά από όσα ακούστηκαν χθες, είναι πράγματα που έχει πει εδώ και χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μείωση ΕΝΦΙΑ, φορολογικών συντελεστών κ.α.). Το ζητούμενο πλέον, σύμφωνα με τη ΝΔ, είναι όχι μόνο τι λένε οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και το ποιος το λέει, θέτοντας σαφώς θέμα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.

«Αν θέλει να με αντιγράφει, να του στείλω τις ομιλίες μου», είχε πει, με εμφανή ειρωνική διάθεση για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ στην τελευταία του συνέντευξη (Alpha), όμως πλέον το επιτελείο του δεν μένει ούτε καν σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως στη χθεσινή γαλάζια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Τσίπρας «πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα… Η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση. Και όλα αυτά, σύμφωνα με έμπειρο κοινοβουλευτικό, «ανέξοδα, αφού τα όσα εξήγγειλε υπερβαίνουν την θητεία του, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά. Όπως και το γεγονός ότι αυτή ήταν η τελευταία παράστασή του».

«Ραντεβού με το μέλλον»
Μετά και τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα, το βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πέσει στο επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν -όπως επισημαίνεται- «οι πολίτες θα έχουν ραντεβού με το μέλλον», προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία στη Θεσσαλονίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απέναντι σε αυτό το γκρίζο σκηνικό, αντιτείνουμε το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο που θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου», δήλωσε χθες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, σύμφωνα με την Πειραιώς, περιλαμβάνει συγκεκριμένες, βάσει υπολογισμού, μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί και το διαθέσιμο εισόδημα και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων.

Το σχέδιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, «είναι συνεκτικό, έχει συζητηθεί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς σε όλη τη χώρα, είναι προϊόν διαβούλευσης με στελέχη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, και συνδυάζεται με τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και τη διοίκηση». Μόνο με ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής, λένε στη ΝΔ, που δεν θα στηρίζεται στην υπερφορολόγηση, μπορεί αφενός να αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων και αφετέρου, με ένα εντελώς νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, να γίνει ο κινητήριος μοχλός για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα