ΝΔ: Η κυβέρνηση άλλαξε νύχτα τον νόμο για να μην εξεταστεί η υπόθεση του Δ. Τσίπρα

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «άλλαξε νύχτα» τον νόμο Παρασκευόπουλου προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας από το δικαστήριο η υπόθεση του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα και ζητά να λάβει απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει ότι «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη».

Στην ίδια ανακοιίνωηση τονίζεται ότι «τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο».

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η τεχνική εταιρεία Δίοδος, που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ. Τότε η ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει στο ερώτημα εάν η εταιρεία υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα σε δημόσιο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα αν η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα;

Άδ. Γεωργιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας νομοθέτησε ώστε να μην καταδικαστεί ο αδερφός του για πλαστογραφία

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας νομοθέτησε για τον αδελφό του προκειμένου να μην καταδικαστεί για υπόθεση πλαστογραφίας και δεν μπορεί να πάρει έργα από το δημόσιο.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα της ημέρας είναι το θέμα της εύνοιας του αδελφού του πρωθυπουργού από την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Αλέξης Τσίπρας νομοθέτησε για τον αδελφό του προκειμένου να μην καταδικαστεί για υπόθεση πλαστογραφίας και δεν μπορεί να πάρει έργα από το δημόσιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα