ΝΔ: Η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων χάθηκε λόγω κακής προετοιμασίας της Κυβέρνησης

«Η Αθήνα έχασε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων λόγω της κακής προετοιμασίας της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής», σχολιάζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Βασίλης Οικονόμου και ο Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στο Άμστερνταμ και τον αποκλεισμό της Αθήνας από την πρώτη ψηφοφορία.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι και στη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Παρόλο που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για για υποβολή “πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας”, σημείωνουν οι ίδιοι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, με συνέπεια η Αθήνα να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

Ο εν λόγω Οργανισμός, συνεχίζουν οι κ.κ. Οικονόμου και Καλαφάτης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μετά το Brexit. Απασχολεί περίπου 900 μόνιμους εργαζόμενους και ενισχύει σημαντικά το συνεδριακό τουρισμό της πόλης στην οποία εδρεύει. Μόνο το 2015, 36 χιλ. επισκέπτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε περισσότερες από 500 συσκέψεις.
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός της ελληνικής πρότασης επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το ζήτημα τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής και τονίζουν ότι χάθηκε έτσι άλλη ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα