ΝΔ για Πανεπιστήμια: Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει δυστυχώς, όμηρος των ιδεοληπτικών του αγκυλώσεων

Η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις αντιρρήσεις που εκφράζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «την ώρα που τα ελληνικά Πανεπιστήμια διψούν για πρωτοβουλίες που θα τα καταστήσουν πιο δυναμικά και ανταγωνιστικά διεθνώς, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει την πόρτα σε προσπάθειες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν νέες εστίες εξωστρέφειας, καθώς και νέες πηγές χρηματοδότησης, όπως μέσω της διενέργειας ξενόγλωσσων προγραμμάτων».

Όπως εξηγεί η ίδια, «συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε την οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος με καταβολή διδάκτρων, με ευρύτερο στόχο την προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυβέρνηση, όμως, και το Υπουργείο Παιδείας παραμένουν, δυστυχώς, όμηροι των ιδεοληπτικών τους αγκυλώσεων».

Για τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζει η κα Κεραμέως, «η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελεί βασικό στόχο της μεταρρύθμισης για την Ανώτατη Εκπαίδευση».

Καταλήγοντας, η τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί ότι «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια που περιορίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα