ΝΔ για αρθροσκοπήσεις: Δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων

Στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει «ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο κατά την περίοδο 1997- 2014» καταλήγει το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για τις αρθροσκοπήσεις, το οποίο παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Μάλιστα, ο ίδιος στρίμωξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πόρισμά του υπενθύμισε ότι οι αρθροσκοπήσεις έλαβαν χώρα κατά το διάστημα του Ιουνίου 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 ενώ οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2017!

«Στην υποθετική περίπτωση ωστόσο που υφίστατο ζημία του Δημοσίου από τη διενέργεια της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο, ευθύνες θα έπρεπε να αναζητηθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο 2015 -2016, εν προκειμένω στους κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη και όχι επί της θητείας των κ. Βορίδη και Γρηγοράκου», τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ στο πόρισμά της.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει, δε, ότι ενώ υπήρχε αλληλογραφία για την συγκεκριμένη εξέταση μεταξύ του Υπουργείου, του ΚΕ.Σ.Υ. και του ΕΟΠΥΥ για τη συγκεκριμένη εξέταση καθ΄όλη τη διάρκεια του 2015 από τους Υπουργούς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό, αλλά και τους  Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Μπασκόζο και Κοκκινάκη, ουδέποτε ετέθη θέμα ότι ήταν ακριβή!

«Αντίθετα όταν  οι Υπουργοί κ.κ. Ξανθός και Πολάκης μείωσαν οριζόντια τις τιμές όλων των διαγνωστικών εξετάσεων και έθεσαν τιμές σε σχέση με τον όγκο των εξετάσεων για μία σειρά από εξετάσεις εξαίρεσαν  την διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο.  Συγκεκριμένα ένα χρόνο μετά την απόφαση του κ. Βορίδη, ο κ. Ξανθός ενώ μείωσε την τιμή 200 εξετάσεων χωρίς γνωμοδότηση του ΚΕ.Σ.Υ. με την ΥΑ ΦΕΚ: 2816 22/12/2015 δεν μείωσε την τιμή της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο.  Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Πολάκη ο οποίος με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 2496  19/11/2015 ενώ όρισε κλιμακούμενη έκπτωση σε πολλές εξετάσεις ανάλογα με τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργεί ένα κέντρο,  δεν έκανε το ίδιο για την διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο», συμπληρώνει η γαλάζια παράταξη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα