ΝΔ: Ακόμα ζητάμε απαντήσεις από τον Πάνο Καμμένο

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κρατάει στα ύψη την ένταση με το ζήτημα Πάνου Καμμένου για την υπόθεση του ναρκώπλοιου Noor 1. Ένα εικοσιτετράωρο μετά την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη Βουλή, όταν και τοποθετήθηκε σε επίκαιρη ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους γαλάζιους να σχολιάζουν πως δεν έδωσε καμία απάντηση στα μείζονα ερωτήματα που του ετέθησαν, η οδός Πειραιώς επανέρχεται σε momentum αποδόμησης του κυβερνητικού εταίρου.

Χαρακτηρίζοντας “τραγική” την παρουσία του στην Ολομέλεια, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως αυτή επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, επαναφέροντας τα ερωτήματά της. “Γιατί ο κ. Καμμένος – και με ποια ιδιότητα – μίλησε 12 φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά; Ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου; Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος εμπλέκεται σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση; Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο; Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα”, επεσήμανε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πέραν της ανακοίνωσης, από νωρίς το πρωί γαλάζια στελέχη εξαπολύουν ομαδικά πυρά κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Ήταν σίγουρα ο πιο φοβισμένος Καμμένος όλων των εποχών, καμία σχέση με τον κανονικό Καμμένο που έχει θράσος, φωνάζει, βρίζει και τα λοιπά. Είναι προφανές ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το πόσο μπλεγμένος είναι. Του έκανα αρκετά κρίσιμα ερωτήματα, σε κανένα δεν απάντησε. Στα δύο βασικά και κρίσιμα ερωτήματα δεν απάντησε, το πρώτο είναι αν συνομίλησε με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο και την εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αυτό αν το αποδειχθεί από τις τηλεφωνικές του κλήσεις σημαίνει ότι καθοδηγούσε τους ανακριτικούς υπαλλήλους άρα έχει υποπέσει στο αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας και αν είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα προηγουμένως.

Και αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγες εβδομάδες όταν κατά την άποψη του κ Καμμένου, ο κ. Μαρινάκης ήταν ήδη εμπλεκόμενος σε εμπόριο ναρκωτικών. Αν πράγματι ο κ. Τσίπρας έβλεπε εις γνώση του έναν έμπορο ναρκωτικών αυτό καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πρόβλημα θα ήταν για τον κ. Τσίπρα. Δεν απάντησε ο κ. Καμμένος ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο, γενικά δεν απάντησε τίποτα”, σημείωσε (Παραπολιτικά fm) ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. “Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο μπλέξιμο ο Καμμένος σε αυτή την ιστορία. Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που είμαι στη Βουλή που αισθάνομαι ότι ένας εν ενεργεία υπουργός κινδυνεύει σοβαρά με φυλάκιση”, συμπλήρωσε.

“Είδαμε τον κ. Κοντονή να δικαιολογεί τα πάντα με έναν τρόπο που όχι μόνο δεν μας προκάλεσε έκπληξη αλλά μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν τελικά για την Αριστερά η τήρηση των θεσμικών κανόνων της Δικαιοσύνης ή εν πάση περιπτώσει η δημοκρατία με όλες τις εκφράσεις είναι μια “αυτονόητη παραδοχή” ή από την άλλη μπορεί να μετατρέπεται και να μεταφράζεται ad hoc μέσα από τις ανάγκες ή τις εξελίξεις που αφορούν αυτή την κυβέρνηση”, ανέφερε, από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γαλάζιας παράταξης, Κώστας Τσιάρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα