ΝΔ:Ο νόμος Παππά θα κριθεί αντισυνταγματικός

%ce%b4%cf%86%ce%b4%cf%87-2«Προσωπικές απόψεις εξέφρασε ο κ. Δένδιας» σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη, «θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ».

Αφορμή αποτέλεσε σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι «η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά στις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας είπε ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγές της Ν.Δ. τονίζουν ακόμα ότι το κόμμα «θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα