ΝΔ:Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης

590_c014fca10ea7e1bbc170709a6af070c8

«Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

«Οι Έλληνες», πρόσθεσε, «πληρώνουμε τώρα μια ακριβή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον» και εκτίμησε ότι «έξοδος από τη κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα».

Επ’ αυτού ανέφερε ότι η Ν.Δ. έγκαιρα είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με τις καθυστερήσεις οδηγεί τη χώρα σε ένα δύσκολο δίλημμα: ή ταπεινωτική συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη. «Τελικά είχαμε ταπεινωτική συνθηκολόγηση», συνέχισε τονίζοντας πως βγήκαν τρία συμπεράσματα.

Όπως είπε, πρώτον προκύπτει ότι δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεύτερον ότι η δόση που παίρνουμε είναι η μισή σε σχέση με αυτή που είχε προγραμματιστεί και τρίτον ότι η κυβέρνηση δεν έφερε λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Σε ερώτηση αν τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να νομοθετηθούν, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει τον τρόπο. «Κανείς δεν αποκλείει ότι θα καταφύγει στην προσφιλή της τακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε πως μια σωστή διαπραγμάτευση που θα έδινε βαρύτητα στην ουσία, θα μπορούσε να φέρει άλλο αποτέλεσμα.

«Να είστε σίγουροι ότι η αναπτυξιακή προοπτική θα μπορούσε να έχει διασφαλιστεί με άλλο μείγμα πολιτικής», επεσήμανε επαναλαμβάνοντας τους στόχους για 4% ανάπτυξη και 2% πλεονάσματα που ανέφερε την Κυριακή στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρύθμιση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και δήλωσε πως όταν η ΝΔ ασκήσει ξανά την εξουσία, αυτό θα είναι θέμα που θα ξαναδεί. Παρέπεμψε μάλιστα στη σχετική αναφορά του προέδρου του κόμματος στη Βουλή πως «υπερταμείο σε εμάς δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές να ζητήσουν και δεν θα το κάνουν και στο μέλλον, οταν γίνουμε κυβέρνηση, διότι όταν λήξει αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα