ΝΔ:Επιτακτικό το αίτημα Εξεταστικής μετά τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ

ͅ`ć̏ʑTɁ (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

«Στο αίτημά μας για εξεταστική επιτροπή συνηγορούν και το κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό, οι αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, τον οποίο ο κ.Βαρουφάκης, τότε υπουργός Οικονομικών, είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το “Plan X”», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ.Κουμουτσάκος ανέφερε ότι στα αποσπάσματα του βιβλίου του Αμερικανού οικονομολόγου, «αποκαλύπτεται ότι σχεδιαζόταν κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εθνικοποίηση της  Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίηση τους με Νέα Δραχμή, το κλείσιμό τους επ’ αόριστον, η έκδοση υποσχετικών για την για πληρωμή μισθών και συντάξεων, η επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων».

«Προβλεπόταν ακόμα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «η ανάληψη της ευθύνης για τη Δημόσια Τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες βασικών ειδών από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών».

Ο κ.Κουμουτσάκος ανέφερε στους πολιτικούς συντάκτες:

«Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015. Ένα δημοψήφισμα μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας. Αλλά και έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού. Το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά. Το κόστος αυτό το πληρώνει η χώρα με τη ραγδαία φτωχοποίησή της. Το πληρώνουν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι με τη σφαγή των εισοδημάτων τους, που έχει ήδη ξεκινήσει. Όλα αυτά τα γνώριζαν στην Κυβέρνηση και, παρόλα αυτά, προχώρησαν. Και θα το αποδείξουμε στη συνέχεια», τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος και συνέχισε: «Το δημοψήφισμα αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας, διότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλα σχεδίασε, άλλα ζήτησε από τους πολίτες και άλλα έκανε. Ζήτησε από τους πολίτες να πουν ‘’όχι’’ στις τελευταίες προτάσεις των θεσμών.

Και όταν οι πολίτες είπαν – κατά πλειοψηφία – ‘’όχι’’, ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε, όχι μόνο τις τελευταίες, αλλά ακόμη σκληρότερες προτάσεις των θεσμών.

Το δημοψήφισμα αποτελεί, προπάντων, έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού, διότι κόστισε στην οικονομία, στους φορολογούμενους, στις τράπεζες, στους μετόχους τους και το Δημόσιο, δεκάδες δισεκατομμύρια.

Επρόκειτο, μάλιστα, για έγκλημα συνειδητό, αφού τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και οι υπουργοί που ενέκριναν την απόφασή του, γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τις δύο αυτές πτυχές του δημοψηφίσματος – το γεγονός ότι κόστισε δεκάδες δις ευρώ και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση γνώριζαν τις συνέπειες – είναι συγκλονιστικά.

Αυτός – πιστεύουμε – είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται, εδώ και τρεις μήνες, το αίτημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σημειώνω ότι, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής για να θέσει ξανά το ζήτημα. Υπενθυμίζω ότι σχετική επιστολή για το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση, εστάλη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, από τις 14 Ιουνίου.

Η επιστολή αυτή παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη».

Για τις δηλώσεις του Αμερικανού οικονομολόγου, ο κ.Κουμουτσάκος τόνισε: «Στο αίτημά μας για Εξεταστική Επιτροπή συνηγορούν και το κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό οι αποκαλύψεις του Αμερικανού Οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπειθ, τον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το Plan X.

Αποκαλύπτεται – στα αποσπάσματα του βιβλίου του, που δημοσιεύονται σήμερα στην «Καθημερινή» – ότι σχεδιαζόταν η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίησή τους με νέα δραχμή, το κλείσιμο τους επ’ αόριστο, η έκδοση υποσχετικών για πληρωμή μισθών και συντάξεων, η επιστράτευση Δημοσίων Υπαλλήλων.

Προβλεπόταν, ακόμη, η ανάληψη της ευθύνης για τη Δημόσια Τάξη, την Ασφάλεια και τις προμήθειες βασικών ειδών από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.

Θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ για το δημοψήφισμα του 2015 δήλωσε: «Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls κόστισαν περίπου 70 δις ευρώ μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα:

1ον. Απαξιώθηκαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και εξαϋλώθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Έχασε 25 δισ. ευρώ το Δημόσιο, άρα όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, και άλλα 15 δισ. οι Έλληνες μικρομέτοχοι.

Σύνολο περίπου 40 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, χάθηκαν σοβαρές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία (Finansbank).

2ον. Χάθηκαν 21 δισ. από το γεγονός ότι η οικονομία επέστρεψε και παραμένει στην ύφεση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το Α.Ε.Π. το 2016 θα ανέλθει σε 175 δισ. ευρώ, ενώ το Φθινόπωρο του 2014 προέβλεπε πως θα διαμορφωνόταν στα 196 δισ. ευρώ. Απώλεια 21 δισ. ευρώ εισοδήματος στη διετία 2015 – 2016 ή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό!

3ον. Οι μειώσεις στις εισπράξεις από τη ναυτιλία, (όπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδας) υπολογίζονται στο ποσό των 3 δις ευρώ ή 1,7% του Α.Ε.Π. μόνο για το 2015.

4ον. Οι εξαγωγές (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.) μειώθηκαν, στο 10μηνο Ιούλιος 2015 – Απρίλιος 2016, κατά 1,714 δις ευρώ ή 7,6%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2015.

5ον. Τα «λουκέτα» (σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου), το α’ εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 42%, ενώ οι ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 17%, έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2015.

6ον. Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, απώλεσε το 45% της αξίας του.

Ένα χρόνο μετά, εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες που φθάνουν το ένα τρίτο της αξίας του!

Μετά από αυτά, είναι σαφές ότι η προκήρυξη του δημοψηφίσματος – παρωδία, που έφερε το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, προκάλεσε τεράστια ζημιά, που συνολικά φτάνει περίπου τα 70 δις ευρώ.

Στο κόστος αυτό δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα λιτότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μαζί με τον «κόφτη» φτάνουν τα 12,5 δισ. ευρώ.

Ούτε οι επιπτώσεις μετανάστευσης επιχειρήσεων στο εξωτερικό και αποφυγής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για πληρωμές.

Όλα αυτά είναι το επιπλέον κόστος των 70 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του ίδιου και της Κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή, έκανε λόγο για αυταπάτες.

Η αλήθεια είναι πως, όταν αποφάσιζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος.

Γνώριζαν, δηλαδή, ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, θα επιβληθούν capital controls και θα υπάρξουν καταστροφικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα, το Δημόσιο, τους φορολογούμενους και την πραγματική οικονομία.

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αλήθεια αυτή είναι πολλά.

Ενδεικτικά και μόνον υπογραμμίζουμε:

1ον: Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος, στις 30 Νοεμβρίου του 2011 (Alter), στο δημοψήφισμα που σχεδίαζε ο Γ. Παπανδρέου, έλεγε κατά λέξη:

“Αν επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός να θέσει τέτοια ζητήματα, η πτώχευση θα επισυμβεί, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη’’.

Γνώριζε, λοιπόν, από καιρό και γνώριζε καλά τις καταστρεπτικές συνέπειες ενός δημοψηφίσματος.

2ον: Η απόφαση που πήρε ο Αλ. Τσίπρας και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 26 Ιουνίου, τοποθετούσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος πέντε μέρες μετά την εκπνοή του προγράμματος δανειακής στήριξης της χώρας.

Ήξεραν, δηλαδή, ότι η απόφασή τους έβγαζε τη χώρα εκτός προγράμματος.

Ήξεραν – κατά συνέπεια – ότι από τη στιγμή εκείνη, η Ε.Κ.Τ. ήταν αναγκασμένη να διακόψει τη χορήγηση E.L.A.

Και αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες και να επιβληθούν capital controls.

3ον: Το γεγονός ότι όλοι ήξεραν πως θα κλείσουν οι τράπεζες προκύπτει και από ομολογία του Γ. Δραγασάκη, που μαζί με τον Ε. Τσακαλώτο έσπευσαν, στις 27 Ιουνίου, να συναντηθούν με το Μ. Ντράγκι.

Ενώ μάλιστα την ώρα εκείνη έκρυβαν το σκοπό της συνάντησης, λίγους μήνες αργότερα ο Γ. Δραγασάκης ομολογούσε (‘’Καθημερινή’’, 24.1.2016) ότι συζήτησαν για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και ζήτησαν βοήθεια για να γίνει με τρόπο ‘’ομαλό και αναστρέψιμο’’.

4ον: Με συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ., στις 2.7.2015, ο Γ. Βαρουφάκης αποκάλυπτε ότι, από την πρώτη συνάντησή τους, ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, είχε επισημάνει πως, ‘’χωρίς Μνημόνιο, το πρόγραμμα θα καταρρεύσει και τότε, είτε θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, είτε θα επιβληθούν capital controls’’.

5ον: Με άλλη συνέντευξή του (τηλεόραση του ΣΚΑΙ, 19.1.2016) ο Γ. Βαρουφάκης μπροστά στο ερώτημα αν ‘’εκείνη την ώρα (που αποφάσιζαν το δημοψήφισμα) ήξεραν ότι θα κλείσουν οι τράπεζες’’, απαντούσε κατηγορηματικά με τη λέξη: ‘’Προφανώς’’.

6ον: Τη βεβαιότητα ότι χωρίς πρόγραμμα θα κλείσουν οι τράπεζες, είχε επισημάνει με άρθρο του στο ‘’Social Europe’’, από τις 24.2.2015, ο σύμβουλος της Κυβέρνησης και επικεφαλής της μυστικής ομάδας κατάρτιζε το ‘’Plan X’’ Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Αναφερόμενος τότε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υποστήριζε ότι η χώρα δεν μπορούσε να μείνει εκτός προγράμματος και τόνιζε πως, αν δεν υπήρχε συμφωνία, αυτό ‘’θα σήμαινε επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, χρεοκοπίες τραπεζών, κήρυξη χρεοστασίου και πρόωρη έξοδο από το ευρώ’’.

7ον: Αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο να κλείσουν οι τράπεζες είχε αναπτύξει, πολύ καιρό πριν – όπως έλεγε ο ίδιος (ΣΚΑΪ, 13.1.2016) – και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

8ον: Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ήξεραν πως θα κλείσουν οι τράπεζες επιβεβαίωσε και η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου (συνέντευξη, 8.3.2016, τηλεόραση του ΣΚΑΪ): ‘’Κανείς’’, έλεγε, ‘’δεν μπορεί να πει ότι αυτό που τελικά έγινε δεν είχε προβλεφθεί, διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς’’.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που θα απασχολήσουν την Εξεταστική Επιτροπή.

Όλα αυτά τεκμηριώνουν και επιβεβαιώνουν ότι η σημερινή ημέρα είναι μια θλιβερή επέτειος.

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την απροκάλυπτη εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού και από το έγκλημα που συνειδητά διαπράχθηκε σε βάρος της οικονομίας της χώρας, της ίδιας της χώρας».

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα